Over Wolf

Personal Photographer

Hey daar! Super, dat je mij wat beter wilt leren kennen. Ik ben Geert, onder de naam Wolf Fotografie vang ik jouw persoonlijke herinneringen. 

Daarom vind ik het belangrijk dat jullie je volledig aangesproken voelen tot wie ik ben en wat ik doen. Door je goed te voelen bij mezelf als fotograaf en persoonlijkheid en de foto’s die ik maak, kan je meer jezelf zijn om zo tot het beste resultaat te komen.

Ik ben van nature uit een gevoelige persoon en durf dan ook eens een traantje van geluk wegpinken bij mooie muziek… en ja, ook bij mooie momenten tijdens een huwelijk of loveshoot. In combinatie met mijn, bij momenten, bizarre gevoel voor humor (check er Iliza Shlesinger, Anthony Jeselnik en Fluffy maar op na) maakt dat wie ik ben. Zowel op persoonlijk als op fotografisch vlak blijf ik steeds mezelf.

My Story

How I Got Started

Wel euhm… heb je even? Het startte allemaal in mijn wieg. Ga ik hier niet wat te ver mee? Nee, dat toont aan hoe ik geworden ben wie ik ben ;-). Dus van in mijn wieg was ik al een observator, liever licht en kleuren in mij opnemen dan er effectief mee te spelen. Ook als kind was ik meer bezig met dingen in mij op te nemen, dan mij te moeien met de dagelijks hustle van kind zijn. Ik kijk liever dan dat ik me meng in de debatten. Al kan ik wel heel fanatiek zijn als ik dan wel eens beweeg… badminton, volleybal, fietsen… soms tot het zwart ziet voor mijn ogen.

En toch heb ik eerst gekozen om andere leerstof-oorden op te zoeken en zou ik economist worden. Al heeft dat hogeschoolavontuur er voornamelijk voor gezorgd dat ik nu iets ken van boekhouden en dat mijn cijfers steeds kloppen, verder doe ik daar niets mee. Wat me dan weer brengt tot mijn meer creatieve kant… gedurende 9 jaar (jawel NEGEN) ben ik bezig geweest om me creatief te scholen. Zo heb ik eerst Event- en Projectmanagement tot een goed einde gebracht en daarna via verschillende omwegen ook Digitale vormgeving. 

Tijdens die laatste opleiding kwam ik terug bij mijn oude liefde van observator. Ik kreeg er de smaak voor fotografie te pakken en al snel stond mijn eerste concertsessie als fotograaf op de planning. 

 

Als metalhead had ik mijn zinnen gezet op concerten van Within Tempation, Delain en Epica, maar ook op de festivals. Met succes heb ik op Pukkelpop, Pinkpop en Graspop mogen fotograferen. En in die periode leerde ik ook Tim Tronckoe kennen, die me als verlegen fotograaf onder zijn vleugels nam en me met zijn kennis en vriendschap een betere fotograaf heeft gemaakt. Ik zie hem dan ook graag als een mentor (ook al zou ik hem dat eens moeten zeggen).

Het leren werken met een digitale camera (toen nog een compact croptoestel 550D van Canon) heeft me leren rekening houden met licht en verschillende omstandigheden waar je als fotograaf zelf geen licht mag toevoegen, flitsen is sowieso verboden op concerten. Wat voor mij de overstap van concerten naar huwelijks- en lifestyle fotografie ontzettend gemakkelijk heeft gemaakt.

Net zoals een wolf weet ik me aan te passen aan de steeds veranderende omstandigheden: binnen, buiten, terug binnen, veel licht, weinig licht en af en toe een bui. Het maakt ook niet uit op welke locatie we zijn, het is een kunst om op elke plaats een foto te kunnen maken waarvan jij zegt… wauw! Zelfs een storthoop heeft zijn charmes… I know 😉

Naast fotograaf ben ik een enorm positief ingesteld persoon, iemand die zelfs in negatieve dingen een kans ziet om te leren of om zelfs er iets positief uit te halen. En die positieve ingesteldheid draag ik ook graag over op andere mensen. Kom gerust eens op de koffie, dan zal je zien wat ik bedoel. Hierdoor ben ik ook begonnen met lesgeven (ja, ik heb dat virus te pakken). Aan de hand van workshops wil ik het beste halen uit de fotografie van mensen. Daarom kan je bij mij leren van je eigen (smartphone) fotografie te verbeteren en zie ik geen concurrenten maar collega’s.

Op deze manier probeer ik als fotograaf iets terug te geven aan iedereen die mij de afgelopen jaren gesteund heeft!

Geert Pieters
aka. Wolf

"Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Praesent sapien massa."

James Davis

"Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit."

Stephanie Rawson

"Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Praesent sapien massa."

Tyler Shaw

What I Do

Ja! Wat doet gij nu eigenlijk allemaal?!

Wel… veel! ^_^ En toch ook niet alles!

Op vlak van fotografie ben ik voor veel dingen te vinden:

• huwelijksfotografie (maakt niet uit waar… boek me voor jouw huwelijk in het buitenland)
• lifestyle fotografie (van burlesquedanseres tot influencer)
• concert- en eventfotografie
• grafisch ontwerp (trouwuitnodigingen e.d.)

Er zijn echter twee dingen waar ik echt beleefd voor pas en dat zijn foto’s maken van new born babies (tenzij voor familie) en foto’s van enkel dieren (na beet nummer 3 heb ik sowieso al niets met honden). Voor de rest mag je mij alles vragen… zolang het maar eervolle dingen zijn 😉

 

Get In Touch

Publications & Recognitions

  • Adobe Student of the Year
  • Adobe social media banner of the year
  • Appeared on online magazines
  • Appeared on social media of a number of artists (Jessie J, After Forever, K3, Riot Child, Joe Bel, Jil Shaw, Theodora…)

 

Partnerships

  • Bien Cuit by Pieter Uytterlinde – kookworkshops Antwerpen
  • Maison des Fêtes by Liesbet Patteet – weddingplanner Aarschot
  • Just Imagine by Isabelle Verswyvel – weddingplanner and more Bouwel

Want to Schedule an Appointment?